Dure fiets veilig stallen in de fietslift

Afgelopen week is in Rotterdam de eerste fietslift (Fietsdock) van Nederland gelanceerd. Op P+R station Meijersplein kunnen dankzij de geautomatiseerde fietslift in totaal 55 fietsen beveiligd parkeren. Doel is om ook mensen met een duurdere fiets of e-bike aan te moedigen om vaker op de fiets naar het station te gaan.

Mensen kunnen voor gebruik van de stalling een pasje aanvragen. Ze betalen € 1,85 voor de eerste negen uur, en daarna € 0,15 per uur. Station Meijersplein moest het tot voor kort stellen zonder beveiligde fietsenstalling. Fietsdock brengt daar nu verandering in en hoopt op die manier ook meer mensen op de (elektrische) fiets naar het station te krijgen. Afgezien van een fiets kan er ook een boodschappentas in de stalling gezet worden.

Startups
De fietslift is een pilot met een looptijd van zes maanden. Daarna wordt Fietsdock geëvalueerd met betrokken partijen. De pilot maakt onderdeel uit van Rotterdam Mobility Lab. Daarin geeft De Verkeersonderneming startups zes maanden de kans om een product/ dienst te testen in de Rotterdamse omgeving.

Deingenieur.nl | 20 juni 2017

Contact