Gebruik FietsDock Meijersplein vervijfvoudigd

Het gebruik van de automatische fietsenstalling van FietsDock op Meijersplein is meer dan vervijfvoudigd ten opzichte van oktober 2019. Hieruit blijkt dat de gebruikers enthousiast zijn over deze nieuwe manier van fietsparkeren, want er is nog slechts beperkt plek in de gratis bewaakte stalling.

Het systeem werkt simpel: de gebruiker opent de deur met zijn pas, plaatst zijn fiets en is klaar. De lift zet de locker op een vrije plek in de toren terwijl de gebruiker naar de metro loopt. Zoeken naar een plek hoeft dus niet en op slot zetten ook niet, want de locker is alleen toegankelijk voor de gebruiker.

In de locker kan ook bijvoorbeeld een tas of regenkleding veilig worden opgeborgen. Los van het gratis gebruik is de stalling 24/7 toegankelijk. Passen kunnen worden aangevraagd via info@fietsdock.nl, zolang de voorraad strekt en met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. FietsDock vraagt gebruikers om hun ervaringen te delen, zodat het systeem kan worden doorontwikkeld voor andere locaties in Rotterdam en elders.

De pilot loopt in ieder geval nog tot en met 31 mei 2020.

dagblad010.nl | 12 februari 2020

Contact